[Home] [DDC Community] [DDC Webstore] [Feedback] [Contact Us] [What's New?] [Survival Tips] [previous DDCs] Upcoming DunDraCons

DDC42
Date and Hours of Operation
Pre-register for DunDraCon and save money!
Hotel Information
 
Events
List of Events
Parental Advisory
DDC Game Policies
Protospiel at DDC
D&D Adventurers League
Pathfinder Society
Seminars
War College
Teen Priority Room
Kid's Room
Fighting Demonstrations
Figure Painting
Anime Schedule



Event Search Results

23 events found
Search Terms:
   Event type: Seminars
   Search for All Records
   Day: Any Day

Welcome to DunDraCon

Friday Noon in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Steve Perrin and Members of the DunDraCon Staff
Type: Seminar

DunDraCon Committee answer questions and tell stories of past DunDraCons and speculate on the future of DunDraCon

Game Design FUNdamentals

Friday 2:00 PM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Randy Angle
Type: Seminar

35+ year veteran of both tabletop and video game design covers the nitty-gritty aspects of finding the fun, brain physiology, iteration, and game loops every game designer should know.

Blockbuster LARPs

Friday 3:00 PM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Mark Mensch
Type: Seminar

A new type of LARP is hitting the scene but what are they, what to expect at them and which ones are in the US? Come and find out.

Indie RPGs - What Are They and What's Hot

Friday 4:00 PM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Jason Walters & Thomas Rafalski
Type: Seminar

What makes a RPG an "Indie RPG?" We'll discuss that along with seminal works and some newer games.

Ten proven tips for new RPG players

Friday 5:00 PM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Scott Vancil
Type: Seminar

Number 2 is my favorite! New to RPGs? Not sure about getting started? Learn 10 easy tips to make your first games easier, better or just improve your overall game.
Website: GMAtLarge.Tumblr.com

What's new with Hero Games and the Hero System

Saturday 2:00 PM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Jason Walters
Type: Seminar

With the new direction of Hero Games as a publisher, Jason Walters, the Guardian of the Hero system, presents several Hero projects coming from various independent publishers licensed to keep the 3d6 rolling.

RuneQuest 4 and Dragon Pass

Saturday 10:00 AM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Chris Klug and Steve Perrin
Type: Seminar

This seminar will consist of an update for RuneQuest products coming out from Chaosium during 2017 and also details about an update of the DragonPass board game.

Kickstarting - Stories of Planning & Execution

Saturday 11:00 AM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Jason Walters, Sean Nittner, Thomas Rafalski, & Matt Byrtus
Type: Seminar

We'll discuss before, during, and after.

Disclaimer: Every Kickstarter is different, and we can only discuss our personal experiences and observations.

Time Travel, The Multiverse & You!

Saturday Noon in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Doc Cross, Michael Blum
Type: Seminar

Join experienced reality hopper and time traveler Dr. Cross, for an informative chat about the ins and outs of temporal and dimensional travel and why you should try it.
Website: /dociv erse.wordpress.com/

What's new at Pelgrane Press

Saturday 1:00 PM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Kenneth Hite
Type: Seminar

Pelgrane Press staff designer Ken Hite gives you the lowdown on everything from 13th Age to the Dracula Dossier.

City Building: Post Apocalypse

Saturday 2:00 PM in Tri Valley 2 for 1.5 hours
Room Map
Presenter(s): Michael Blum, Kenneth Hite, Anders Swenson
Type: Seminar

The long-running seminar about the nuts and bolts of building and using cities in RPGs. This year well discuss post-apocalyptic communities, and develop one on our whiteboard.

Body: You've Got One; Now What?

Saturday 3:30 PM in Tri Valley 2 for 1.5 hours
Room Map
Presenter(s): Daniel Creelman
Type: Seminar

A study of funereal traditions from around the world and advice for using them in world-building. Includes afterlife management, grave goods, and ritual purity (and the lack thereof).

Indie RPGs - What Are They and What's Hot?

Saturday 5:00 PM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Jason Walters, Sean Nittner, & Thomas Rafalsk
Type: Seminar

What makes a RPG an "Indie RPG?" We'll discuss that along with seminal works and some newer games.

Barely D&D

Saturday 6:00 PM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): AsashiCon - Jason Ebner, Mason Gearheart, Jo Estes, FionaSapp, Lance Guillory, Wisdom Washington
Type: Seminar

The members of ASAHiCon (Anime Society of Antioch High) invite you to play a very fast and loose game of improv D&D. Light on the rules, but all the fun.
Website: www.asahicon.com

Hunker Down and Bug Out

Sunday 9:00 AM in Tri-Valley 2 for 1.5 hours
Room Map
Presenter(s): Karl Reichhold and Karen Kelley
Type: Seminar

No glam-ping here! Get survival tips for staying secure in your home or living in wilderness due to extreme weather, an end of the world meltdown or a zombie apocalypse! Bring your questions and a pen and paper to take notes. Everyone goes home with great tips, things to think about and a little goodie to start your BOB (bug out bag).

What's Cool

Sunday, 10:30 AM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Chris Klug, Kenneth Hite, Bruce Harlick
Type: Seminar

Three Icons of the gaming industry from 3 different viewpoints combine to present to you the best in current game products.

Simple vs Crunchy

Sunday, 11:30 AM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Randy Angle, Heather Gunn
Type: Seminar

Two designers talk about how approaches to game mechanics affect the experience for players and GMs. Do you prefer simple rules lite systems? Or do you prefer complicated crunchy systems?

Inventing Language

Sunday, 12:30 PM in Tri Valley 2 for 1.5 hours
Room Map
Presenter(s): Dorothy Heydt & ShadowWalkyr
Type: Seminar

Suggestions for inventing names of characters, places, tech, spells for your game that will look and sound like samples from a real language. A work in progress: questions/ suggestions welcome.

Blockbuster LARPs

Sunday, 2:00 PM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Mark Mensch
Type: Seminar

A new type of LARP is hitting the scene but what are they, what to expect at them and which ones are in the US? Come and find out.

Game Design FUNdamentals

Sunday, 4:00 PM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Randy Angle
Type: Seminar
Rules Knowledge: Beginners Welcome
Game Content: Family

35+ year veteran of both tabletop and video game design covers the nitty gritty aspects of finding the fun, brain physiology, iteration, and game loops every game designer should know.

Ten proven tips for new RPG GMs

Sunday, 5:00 PM in Tri Valley 2 for 1 hours
Room Map
Presenter(s): Scott Vancil
Type: Seminar

Number 2 is my favorite! New to RPGs? Not sure about getting started? Learn 10 easy tips to make your first games easier, better or just improve your overall game.
Website: GMAtLarge.Tumblr.com

Staying Alive in the Game Publishing Biz

Sunday 6:00 PM in Tri Valley 2 for 1,5 hours
Room Map
Presenter(s): Aldo Ghiozzi, Rick Loomis, Jason Walters
Type: Seminar

Experienced entertainment entrepreneurs give you the lowdown on whether you can make a living in the game business.

Tatting for the Novice

Monday Noon in Tri Valley 2 for 2 hours
Room Map
Presenter(s): Donnamarie Fuller
Type: Seminar

Tatting combines knots, stitches and picots to create a strong lace suitable for fishing nets and fine ball gowns. Learn the basic technique.

All materials will be provided.